„Манчестър сити" срещу "Атлетико" (Мадрид) е най-вероятното съперничество, което жребият може да определи за осминафиналите в Шампионската лига. Компютърният анализ на MisterChip показва, че възможността двата отбора да се паднат един срещу друг е 29%.

"Гражданите" са отборът с най-малко варианти за съперници - само четири, като другите са "Шалке" (27.8% вероятност), "Рома" (23.3%) и "Аякс" (20%).

Висшата лига е с най-много представители - четири. От тях единствено "Манчестър сити" излиза като победител, докато "Ливърпул", "Манчестър юнайтед" и "Тотнъм" заеха вторите места в групите си. Така те отпадат като възможни съперници на отбора, воден от Хосеп Гуардиола.

Отпада и вариантът за "Лион", тъй като двата състава бяха в една група.

Изненади в групите на Шампионската лига и тази година липсват. Повечето от водещите отбори рано си свършиха работата и след това в някои групи остана въпросът кой ще е първи.

Оправдаха се очакванията най-тежката група да е тази на финалиста от миналия сезон "Ливърпул", ПСЖ, "Наполи" и "Цървена звезда". Въпреки че интригата остана до последните секунди на шестия кръг, в крайна сметка парижани и мърсисайдци продължават в турнира.

Покрай липсата на големи вълнения, все пак се стигна до интересни резултати и постижения в последния кръг. За първи път в историята на Шампионската лига последният в дадена група (ЦСКА Москва) успя да спечели и двата си мача срещу първия (Реал Мадрид).

Жребият за осминафиналите ще се тегли на 17 декември. Първите мачове ще са на 12, 13, 19 и 20 февруари, а реваншите ще са на 5, 6, 12 и 13 март.

Класиралите се отбори 2018-19
Победители в групите: "Борусия" (Дортмунд), "Барселона", ПСЖ, "Порто", "Реал" (Мадрид), "Байерн", "Манчестър сити", "Ювентус"
Втори в групите: "Атлетико" (Мадрид), "Аякс", "Лион", "Тотнъм", "Ливърпул", "Шалке", "Рома", "Манчестър юнайтед"

Класиралите се отбори 2017-18
Победители в групите: "Барселона", ПСЖ, "Манчестър сити", "Манчестър юнайтед", "Рома", "Тотнъм", "Ливърпул", "Бешикташ"
Втори в групите: "Ювентус", "Байерн", "Шахтьор", "Базел", "Челси", "Реал" (Мадрид), "Севиля", "Порто"

Dnevnik.bg