Игри, забавления, изненади и подаръци очакват малки и големи състезатели на хандбалните кубове в Шумен на традиционния коледен турнир. Празничната надпревара се организира от ХК "Шумен" и УСШ "Хан Крум" и ще се проведе на 16 декември, неделя, от 10,00 часа в спортната зала на СУ "Йоан Екзарх Български".

В забавни спортни игри ще участват най-малките състезатели от клуба и школата -  тези от 9 до 12 години. По-големите хандбалисти пък ще дават тактически съвети по време на демонстративните срещи. Освен за децата, ще има и много изненади за родители, баби и дядовци.

Гост на празничния турнир ще е самият Дядо Коледа, който ще раздаде подаръци. На Белобрадия старец ще помагат председателите на хандбалните клубове Марияна Семерджиева и Светлозар Начев, директорът на УСШ Валентин Савчеев, както и треньорите Николай Начев, Галя Александрова, Цветелина Стоева, Десислава Стефанова, Диляна Христова.

След като всеки един малък и голям хандбалист получи своя подарък от Дядо Коледа, празникът ще продължи в зала "Арена Шумен". Там в 14,00 часа малките таланти ще отидат и ще подкрепят женския хандбален отбор, който ще играе със силния тим на "Етър" Велико Търново.

ШУМ.БГ