Седемкратният европейски шампион "Милан" напусна безславно Лига Европа, отпадайки още в груповата фаза на турнира. "Росонерите" загубиха с 1:3 от "Олимпиакос" в последната си среща като гост и останаха трети в група F.

Гръцкият тим направи много силен мач и спечели с 3:1, за да изравни показателите срещу "Милан" в директните срещи. В началото на октомври в Милано "Олимпиакос" беше загубил именно с 1:3. Благодарение на победата гърците събраха 10 точки, колкото има и "Милан" и благодарение на по-добрата си голова +5 срещу +3 за "росонерите" продължават към 1/16-финалите.

Подкрепяни от препълнения "Йоргос Карайскакис" футболистите на "Олимпиакос" поведоха след час игра, наказвайки много груба грешка на "Милан". Те изпълниха бързо корнер, Хосе Рейна беше напуснал голлинията си и след кратко разбъркване Папе Сисе се разписа с глава.

Десет минути по-късно "Олимпиакос" водеше с 2:0 след автогол на Кристиян Сапата. Той опита да блокира далечен изстрел, но вместо това топката се отби от крака му и куриозно прехвърли Рейна.

Все пак в 72-ата минута Сапата поправи грешката си, връщайки едно попадение. То беше достатъчно за "Милан" да продължи напред, като при 2:1 "росонерите" щяха да са на второ място, благодарение на гол на чужд терен.В 81-ата минута френският съдия Бастиен отсъди дузпа за нарушение на Иняцио Абате, която беше превърната в гол от Константинос Фуртулис, с което и "Олимпиакос" се класира напред.

В мач с българско участие "Карабах" загуби с 0:1 от "Арсенал" като гост, а Симеон Славчев игра 90 минути за тима от Азербайджан. Българският национал и тимът му отпадат от турнира, след като останаха на последното място в група Е с три точки.

С пета победа от шест двубоя "Арсенал" си гарантира първото място, а "Спортинг" е втори.

За "артилеристите" участие в двубоя взеха завръщащите се след контузии Лоран Косчелни и Месут Йозил, които бяха заменени през втората част. Единственият гол вкара Александър Лаказет след асистенция именно на Йозил в 17-ата минута.

Дневник