Лудогорец" се сбогува с Лига Европа след 1:1 и остана без победа в тазгодишното си участие в турнира. Българският шампион записа четвърто поредно реми, въпреки че беше по-добрия тим на терена и създаде по-чистите положения.

"Цюрих" поведе в Разград с попадение на Стивън Оди в 21-ата минута при грешка на българската защите. В добавеното време на първата част Якуб Шверчок възстанови равенството.

Българският шампион завършва участието си в турнира с актив от четири точки след четири равенства и две загуби. "Лудогорец" започна с две поредни поражения, след което четири пъти поред завърши наравно. Съставът е последен в група А, с точка по-малко от кипърския АЕК (Ларнака).

В другия мач от групата "Байер" (Леверкузен) победи кипърците с 5:1 и си осигури първото място в крайното класиране с 13 точки. "Цюрих" също ще играе на 1/16-финалите, след като завърши с десет точки.


Треньорът на шампионите Антони Здравков избра постройка както и в предишния мач с "Байер", залагайки на трима централни защитници. Той направи четири промени, като Марселиньо, Натанаел, Хорхе Броун и Антон Недялков започнаха вместо наказания Козмин Моци, Лукас Саша, Жоао Пауло и Ренан.

Още в първите секунди си пролича, че и двата тима ще бъдат много агресивни. Не беше изтекла и една минута, когато Диксън влезе много грубо в краката на Натанаел и получи жълт картон. "Лудогорец" също не отстъпваше в единоборствата и до 18-ата минута с картони бяха Горалски и Форстър.

Началните минути бяха по-добри за българския тим, който с лекота създаде няколко положения пред швейцарската врата. Въпреки че имаха сериозно предимство футболистите на "Лудогорец" допуснаха гол в мрежата си в 21-ата минута.

Косоварят Кололи центрира от пряк свободен удар, а Стивън Оди засече топката с глава от границата на вратарското поле – 0:1.

След попадението "Лудогорец" продължи да бъде много активен и да притиска съперника си. В 32-ата минута футболистите на Антони Здравков бяха близо до изравняване. Изстрел на Натанаел от пряк свободен удар обаче срещна гредата.

Все пак в добавеното време на първата част "Лудогорец" стигна до гол. Негов автор стана Якуб Шверчок, който се възползва от грешка в защитата на "Цюрих" и лошо изчистване.

След почивката темпото на игра вече не беше толкова високо, като до голяма степен влияние върху това оказаха и все по-ниските температури в Разград. Острите влизания продължиха, като това накъсваше и действията на терена.

"Лудогорец" играеше с постепенни атаки, но рядко българските играчи стигаха близо до вратата на госите.

В заключителните 30 минути шампионите заиграха по-активно и притиснаха гостите. В основата на два добри шанса за тима беше Светослав Дяков, но неговите удари преминаха над вратата. До края на мача Здравков направи всичко възможно, за да промени неговия развой. Той пусна на терена офанзивните си опции Кладуиу Кешеру и Димо Бакалов, но и те не донесоха нужния ефект.

Най-доброто положение се откри именно пред румънеца, но неговият удар беше избит в корнер от вратаря на "Цюрих" Ванинс.

Дневник