Издирваният началник на Пътната полиция в Казанлък Тодор Николов, който изчезна преди два дни, е намерен прострелян, съобщава БНР. Той е бил прострелян в автомобила си близо до Бузовград. Властите предполагат, че става въпрос за самоубийство, но все още не е извършен оглед на мястото.

Николов беше обявен за издирване от сестра му, която подаде сигнал в полицията в Казанлък и в Стара Загора. Предполага се, че става въпрос за самоубийство, но все още не е извършен оглед на мястото. Според някои от първоначалните версии за случая Тодор Николов е изчезнал заедно и със служебното си оръжие.

По-рано през деня старши комисар Георги Хаджиев даде пресконференция по случая. "Вчера колегите от РУ - Казанлък, са обходили абсолютно всички маршрути, за които ние имаме данни евентуално, че могат да бъдат посетени от колегата. Предстои днес да бъдат планирани и допълнително проведени издирвателни мероприятия. Ще бъдат проверени абсолютно всички камери на входовете и изходите на град Казанлък. Последната информация, която имаме, е един проведен разговор вчера около 16.20 часа. Оттогава и трите телефона, за които ние имаме информация, са изключени. Ще бъдат проверени абсолютно всички маршрути по движението и на неговия автомобил."

Николов е в системата на МВР повече от 10 години. Комисар Хаджиев отхвърли версията да има връзка между изчезването на началника на пътната полиция и разпитите по-рано тази седмица на негов подчинен от сектор "Вътрешна сигурност". Дни преди изчезването Тодор Николов е споделил, че има сърдечни проблеми и предстоят по-сериозни прегледи.

Днвеник