Йоханес Тингес Бьо продължи впечатляващото си представяне с трета поредна победа в Световната купа по биатлон. 25-годишният норвежец спечели спринта на 10 км в австрийския зимен център Хохфилцен.

Най-добре от българите се представи Красимир Анев, който завърши 22-и. 31-годишният състезател беше безгрешен в стрелбата, но изостана с 1:15,6 мин.

Победата е 25-а в кариерата на Бьо. Норвежецът се очерта като основния конкурент на Мартен Фуркад за титлата след победите в спринта и преследването в Поклюка преди седмица.

 Бьо допусна една грешка при последния си изстрел на прав, но бързото ски бягане му помогна да триумфира в първия старт в Хохфилцен. 25-годишният биатлонист завърши дистанцията с време 24:09,7 мин., като втори остана Фуркад.

Носителят на Световната купа в последните седем години не допусна грешки в стрелбата, но изостана с 10,3 сек. на финала. Тройката допълни Бенедикт Дол от Германия, който завърши на 10,8 сек. от победителя.

С един от последните стартови номера Димитър Герджиков се представи силно и заслужи място в преследването. Българинът завърши 37-и с изоставане 1:39,4 мин. при една наказателна обиколка.

С цели три грешки в двете си стрелби Владимир Илиев остана 47-и (+ 1:54 мин.), но също ще участва в преследването. За него не се класира Антон Сипапов, който завърши 81-и след три наказателни обиколки.

В събота от 12.30 ч. предстои преследването при жените, което е съпътствано от надпреварата при мъжете от 15.45 ч.

Дневник