Европейската комисия одобри още 210 млн. лв. за ремонт на образователната инфраструктура в страната по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г, съобщи пресцентърът на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Средствата се прехвърлят от фонда за енергийна ефективност на 39 големи града. Целта е да се постигне по-високо ниво на качеството на образование в градовете, определили най-високи нужди в рамките на инвестиционните си програми, се казва в съобщението. Така се покрива и недостигът от средства по вече сключени договори за "Образователна инфраструктура" за големите градове.

В момента по ОПРР 2014-2020 се изпълняват 119 проекта на обща стойност 623 млн. лв. С тези средства ще се рехабилитира материално-техническата база на общо 442 детски градини, основни и средни училища и университети. Изпълнението на 7 от проектите на обща стойност 12.2 млн. лв. вече приключи. В резултат 5 716 души е обучават и работят в модернизираните 21 образователни институции, информира министерството.

Дневник