Реал" (Мадрид) и "Атлетико" (Мадрид) се доближиха плътно да лидера "Барселона" след трудни победи в 16-ия кръг на Ла Лига. След като в миналия кръг постигна измъчен успех с 1:0 срещу последния "Уеска", днес европейският клубен шампион надигра със същия резултат предпоследния "Райо валекано" на "Сантяго Бернабеу".

"Атлетико" също имаше доста трудности при гостуването си на "Валядоли", но спечели с 3:2 с победен гол на Антоан Гризман в 80-ата минута. Тимът на Диего Симеоне събра 31 точки и се изравни с "Барселона", който в неделя гостува на "Леванте".

"Дюшекчиите" взеха солиден аванс от 2:0 през първото полувреме. Гризман асистира на Никола Калинич за първия гол в 26-ата минута, а секунди преди почивката французинът отбеляза второ попадение от дузпа.

"Валядоли" се вдигна на щурм след почивката и изравни с два бързи гола. В 57-ата минута Фернандо Калеро намали, а шест по-късно Саул Нигес изпрати топката в собствената си врата.

Гризман обаче отново се превърна в герой за "Атлетико". В 80-ата минута се стигна до голямо разбъркване пред вратата на "Валядолид". Савич продължи топката към Гризман, който падайки я насочи по диагонала от малък ъгъл.

На "Бернабеу" "Реал" взе ранен аванс срещу "Райо валекано". В 13-ата минута Лукас Васкес проби отдясно и пусна извеждащ пас към Бензема, който се измъкна зад защитата и с десния крак изпрати топката покрай вратаря Столе Димитревски.

Само три минути по-късно "Райо валекано" беше близо до изравняване след удар с глава на Емилиано Веласкес. Това обаче се оказа единствената добра възможност за гостите до почивката. В същото време "Реал" създаде доста ситуации, но не се възползва от тях. В 36-ата минута и гредата попречи на домакините след шут от дистанция на Тони Кроос.

През второто полувреме тимът на Сантяго Солари пропусна още няколко шанса да реши мача с втори гол. Белите все пак нямаха особени проблеми в защита и удържаха крехкия си аванс.

Лошата новина за "Реал" е контузията, която Бензема получи в 78-ата минута. Французинът пострада след грубо влизане и беше заменен принудително от Винисиус Жуниор.

"Реал" записа трета поредна победа в Ла Лига и събра 29 точки. Белите се изкачиха на трето място, но могат да бъдат изместени от "Севиля", който има 28 точки преди домакинството си на "Жирона" в неделя.

Въпреки победата срещу "Райо валекано" феновете на "Реал" отново освиркаха своите любимци, които по-рано през седмицата допуснаха историческа загуба от ЦСКА (Москва) в Шампионската лига.

Дневник