Ювентус" продължи безапелционния си поход към осма поредна титла на Италия след трудна победа с 1:0 срещу градския съперник "Торино". Гол от дузпа на Кристиано Роналдо донесе успеха на шампионите, които поведоха с 11 точки на върха в Серия А.

"Ювентус" записа седма поредна победа в първенството и общо 15-а от 16 мача. Тимът на Масимилиано Алегри събра 46 точки и остава единственият без загуба в Италия. "Наполи" е втори с 35 точки преди гостуването си на "Каляри" в неделя, а "Интер" е трети с 32 след днешния си успех срещу "Удинезе" (1:0).

Роналдо отбеляза гол №500 за "Ювентус"" в Серия А. Петкратният носител на "Златната топка" е първият играч на тима през 21 век, разписал се в шест поредни гостувания в първенството.

Португалецът има 11 гола и пет асистенции в 16-те си шампионатни мача за "старата госпожа". 33-годишният нападател има участие в половината от головете на своя отбор (33) в Серия А.

"Ювентус" и "Торино" изиграха много оспорван мач, който можеше да отиде във всяка от двете посоки.

"Биковете" затвърди добрите впечатления с изявите си през този сезон и създаде доста проблеми на градския съперник.

След предпазливо начало в 15-ата минута Салваторе Сиригу спаси силен шут на Роналдо. В ситуацията вратарят на домакините се контузи и беше заменен от Салвадор Икасо.

"Торино" отговори с опасен удар с глава на Андреа Белоти, при който и Матиа Перин трябваше да се намесва. В края на полувремето Симоне Дзадза имаше добър шанс за гол, но не успя да се разпише във вратата на бившия си отбор.

В 51-ата минута се стигна до спорна ситуация, при която Дзадза беше задържан в наказателното поле. Реферът обаче прецени, че няма основание да отсъди дузпа или да прегледа ситуацията на видеоповторение.

В 69-ата минута груба грешка на Дзадза доведе до наказателен удар пред отсрещната врата. Той направи лошо подаване, а Марио Манджукич пресече топката и излезе сам срещу Икасо. Вратарят фаулира хърватския нападател, а Роналдо не пропусна от бялата точка.

С 11-ия си гол в първенството португалецът се изравни с Кшищоф Пятек от "Дженоа" на върха при голмайсторите.

 Дневник