Лудогорец" завърши 2018 г. с победа и увеличи аванса си на върха в Първа лига. Шампионите надвиха "Дунав" с 2:0 като гост в Русе и поведоха с девет точки пред ЦСКА, който е и с мач по-малко.

Тимът от Разград стигна до успеха с попадения на централните си нападатели Якуб Шверчок и Клаудиу Кешеру. Полякът откри в 16-ата минута, а Кешеру оформи крайния резултат девет минути преди последния сигнал.

"Лудогорец" записа 17-и мач без поражение, като загуби само четири точки в този период (равенства със "Славия" и ЦСКА). Тимът на Антони Здравков подобрява най-доброто си точково постижение до Нова година, като завършва с 51 точки след 20 кръга.

"В този мач освен добрата игра важна беше и победата, така че съм доволен. Не мога да коментирам представянето на отбора, преди аз да стана треньор. Имахме и спадове, но завършваме годината във възходяща линия", каза след срещата Антони Здравков.

Според него тимът се е справил с трудните моменти през есенния полусезон. "Въпреки нежеланието на някои хора да не вървим според мен отборът е силен. Аз съм доволен, но няма да си давам оценка."

Гостите от Разград бяха по-активни в голяма част от мача, но пропуснаха много положения пред вратата на "Дунав". В 16-ата минута след груба грешка в защитата на домакините Якуб Шверчок се възползва и отбеляза третия си гол от началото на сезона.

В самия край на първата част втори гол на тима беше отменен. Рафаел Форстър вкара топката в мрежата, но попадението беше отменено заради това, че Кешеру стоеше пред вратаря на "Дунав", намираше се в засада и пречеше на видимостта му.

След почивката "Дунав" опита всичко възможно да промени развоя на мача, но пропиля шансовете си. Два пъти русенци не съумяха да се възползват от колебливи прояви на вратаря Хорхе Броун.

Най-спорното положение в мача беше в 53-ата минута, когато домакините поискаха дузпа. Козмин Моци удари с лакът Ахмед Ахмедов при борба за топката, а реферът Никола Попов беше близо до ситуацията.

Водещият 150-ия си мач в Първа лига съдия обаче прецени, че нарушение на румънеца няма.

Все пак в 81-ата минута Клаудиу Кешеру се разписа с десния крак и отбеляза 16-ото си попадение през сезона. Румънецът се изравни със Станислав Костов на върха при реализаторите в Първа лига.

В самия край на срещата "Лудогорец" удари и греда.

Дневник