"Барселона" записа трета поредна победа в Ла Лига, след като надигра с 5:0 "Леванте" като гост. Каталунците не срещнаха никакви проблеми при визитата си във Валенсия, където през пролетта записаха зрелищна загуба с 4:5 и този път бяха на висота.

Лионел Меси беше над всички в срещата, вкарвайки хеттрик и асистирайки за попаденията на Луис Суарес и Жерар Пике. Освен петте гола каталунците направиха половин дузина пропуски.

След 16 кръга "Барселона" води в Ла Лига с 34 точки, като има с три повече от "Севиля". "Атлетико" (Мадрид) е трети със същия актив, а топ 4 допълва "Реал" с 29 точки.

 Първата част беше много интересна, като и двата тимаха имаха много възможности за гол, и създадоха положения пред вратите. "Барселона" обаче срещна сериозен отпор от домакините, като всичко отиваше към нулево равенство на почивката.

В заключителните минути обаче Меси се разигра и това веднага се отрази. В 35-ата минута аржентинецът се разходи между четирима бранители на "Леванте" и намери по прекрасен начин Луис Суарес, който с атрактивен удар от въздуха се разписа – 0:1.

Уругваецът отбеляза 11-ия си гол от началото на сезона в Ла Лига.

Само осем минути след гола на Суарес, резултатът беше удвоен от Меси. Аржентинецът получи хубаво извеждащо подаване от Бускетс още от половината на "Барселона", стигна до наказателното поле и се разписа с десния крак.

След почивката каталунците продължиха да доминират и едва две минути след подновяването на играта им бяха нужни, за да вкарат още един гол. Жорди Алба центрира отляво, Суарес пропусна топката, а Меси с едно докосване я прати отново в мрежата – 0:3.

Точно час след началото на мача Меси оформи своя хеттрик, а в основата на гола отново беше Суарес, макар и отново да не асистира. Той финтира ефектно Кабако отляво, центрира с външен фалц към Артуро Видал в наказателното поле, а чилиецът намери Меси на два метра от вратата.

Попадението е 13-о за Меси от началото на сезона, с което той стана водещ реализатор от началото на сезона в петте големи първенства в Европа.

Четвърт час преди края на двубоя "Леванте" остана и с човек по-малко, след като Кабако фаулира брутално Усман Дембеле. Той нямаше шанс да играе с топката и получи директен червен картон.

В минутите до края за "Барселона" остана време и за пети гол, чийто автор стана Пике. Централният защитник се включи в атака и получи асистенция от Меси, като освен това впечатли с технично изпълнение.

Дневник