Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп смята, че дербито с "Манчестър юнайтед" е един от мачовете на сезона дотук във Висшата лига. Германският специалист поздрави и двата отбора за представянето им и не спести похвалите за своите играчи.

"Аз съм много, много, много доволен от представянето на моите играчи. Стартът ни беше отличен, може би най-добрият дотук през сезона. Вкарахме само един гол, но играхме невероятно и можеше да водим с повече. В първите 30 минути играхме перфетно, но в един момент изгубихме концентрация, затова ни вкараха", каза Клоп.

Според него червените са показали и отлична игра в защита, особено след влизането на Маруан Фелайни за "Манчестър юнайтед" през втората част. Смяната на Клоп с пускането на Джердан Шакири пък се оказа решаваща за крайния изход на срещата.

 "Невероятно е, защото Шак затвори мача. Той се включи с много желание, а аз търсех точно този ефект. Разбира се, имахме късмет, защото и двата гола паднаха след рикошети, но ние търсихме тези голове", добави мениджърът на червените.

"Съставът ни е много силен, вижте какви играчи не мога да взема в групата, въпреки че тренират много добре. Също така ефектът, който дават играчите от пейката, е невероятен. Мисля, че това беше един от най-добрите мачове на "Ливърпул", откакто аз съм в отбора", каза още Клоп.

Успехът е първият за Клоп над "Манчестър юнайтед". Червените прекъснаха и серия от осем срещи без успех над големия си съперник. Освен това Клоп вече има победа над всички 26 тима, които е срещал във Висшата лига.

Дневник