Рисунките на 5-годишния Хасан Искренов Ивайлов, на 10-годишната Анна Мария Мирославова Танева и на 11-годишния Станислав Венелинов Стоянов ще бъдат отпечатани като картички на общината и ще бъдат подарявани на гостите на Шумен.

Това стана ясно по време на церемония, на която кметът Любомир Христов награди най-добрите творби на малки художници, класирани на първо, второ и трето място в различните възрастови групи на общинския конкурс.

Хасан Ивайлов е от детска градина „Снежанка“ в село Ивански, Анна Мария Танева и Станислав Стоянов са от школата по изобразително изкуство в ЦПЛР-ОДК.

„Тази година имаме близо 400 рисунки, като хубавото е, че са участвали и деца не само от Шумен, а и от  Хитрино, Нови пазар и от Попово. Тук пред вас са най-добрите рисунки. Радвам се, че и тази година имаме много и прекрасни рисунки. Благодаря ви. Желая ви Весели празници“, каза кметът при награждаването на победителите.

Малките таланти получиха като подаръци ваучери, с които могат да си закупят книги или ученически помагала. Рисунките на децата са подредени в изложба и могат да се видят във фоайето на 2-ия етаж на община Шумен.

ШУМ.БГ