Световният и европейски шампион по муай тай Християн Тотев бе избран за спортист №1 на Шумен за 2018 г.  Като най-добър сред треньорите бе отличен Галин Методиев от СК „Шуменска крепост“, а отбор на годината стана мажоретният състав на клуб „Ритмик“.

„Благодаря на моето семейство и на приятелите ми. Всеки ден се убеждавам, че те са моята крепост и когато са до теб, жънеш успехи. Благодаря на Галин Методиев, който прави много, за да се развива нашият клуб. Сигурен съм, че следващата година ще е по-успешна от тази“, каза най-добрият спортист на града, след като получи наградата си.

След Християн Тотев в традиционната анкета на община Шумен се наредиха: Полина Галинова, Цветан Урумов, Пламен Борисов, Димитър Димитров, Калоян Колев, Вичко Николов, Виктор Иванов, Трифон Илиев, Аспарух Атанасов.

Церемонията по отличаването на най-добрите в спорта за изминаващата година се проведе в зала „Арена Шумен“. Първи на терена се появиха спортистите от Ученическа школа „Хан Крум“, които показаха умения в спортовете футбол, баскетбол, хандбал, волейбол, гимнастика, карате и др. След това 50 от малките състезатели на шуменските клубове получиха награди от община Шумен за успехите си през годината. 

Бяха връчени и няколко специални награди. За усилията му за развитие на спорта за хора с увреждания бе отличен Николай Василев от клуб „Светлина“. За висок спортен дух награда бе връчена на Огнян Ганчев, който спечели титли в надпреварата по плуване на Европейското първенство за трансплантирани спортисти. Наградата за спортист ветеран бе връчена на лекоатлетката Каролина Николова.

Главният редактор на вестник „Шуменска заря“ Пламен Георгиев връчи награди за принос в развитието на спорта в Шумен на сенсей Даниел Димитров, на хандбалистката Кристина Сабо и на кик боксьорът Георги Атанасов.

Спортистите получиха наградите си от кмета Любомир Христов; от заместниците му Татяна Костова, Найден Косев и Светлана Маркова; от председателя на Общинския съвет Борислав Беджев; от ректора на Шуменския университет проф. Георги Колев; от председателя на спортната комисия Васил Христов.

„Благодаря на всички спортисти за постигнатите успехи, с които прославят нашия град и България. Благодаря на треньорите и на родителите. Надявам се все повече млади хора да спортуват. Общината винаги ще подкрепя спорта и ще работи да създава условия да има къде спортистите да тренират“, каза кметът Любомир Христов. Той пожела здраве и още по-големи успехи през 2019 г.

ШУМ.БГ