30 велосипедисти влязоха днес в ролята на джуджета и поеха отговорната задача да доставят на Дядо Коледа писмата с желанията на над 130 шуменски деца, пуснати в специалната пощенска кутия пред театъра. Задачата не търпеше отлагане, тъй като до коледната нощ оставаха броени часове. 

За успеха на акцията допринесоха членовете на велоклуб "Илчов баир", но и директори на училища, учители, общински служители и полицаи.

От отварянето на Коледната пощенска станция преди 20 дни в нея постъпили над 130 писма. Те били редовно проверявани. 40 от децата обаче вероятно са били силно развълнувани, че пишат на Дядо Коледа, и забравили да посочат адреса, на който да пристигне подаръкът.

"Не беше лесно, но се радвам, че благодарение на усилията на много хора, успяхме да открием родителите на всяко от децата", обясни директорът на предприятието по туризъм Ваня Стоянова. Според нея, докато носим добро в сърцата си, магията на Коледа ще е жива за децата и за всички нас.

Велопомощниците на Дядо Коледа днес направиха обиколка из Шумен, за да разкажат на всички деца, че писмата им са пристигнали, където трябва.

ШУМ.БГ