Шофьор, употребил кокаин и още четирима, които карат след употреба на алкохол, хванаха полицаите през почивните дни, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

29-годишният К.К. е задържан в Районното управление за срок до 24 часа, след като е установено, че шофира дрогиран. Шуменецът карал  лек автомобил Мерцедес Е 250 Д и бил спрян за проверка около 21:25 часа на 26 декември на кръстовището между пл. “България“ и бул. “Славянски“. К.К. бил тестван за шофиране след употреба на наркотични вещества или техните аналози. С направения дръг тест било установено, че управлява след употреба на кокаин. Водачът отказал да даде кръвна проба за анализ. При последвало претърсване в лекия автомобил е намерено около един грам от  наркотичното вещество. За шофиране след употреба на наркотични вещества и за притежание на наркотични вещества са започнати бързи производства.

С 1,83 промила алкохол е хванат да шофира И.Х. /58г./ от село Климент. На 26 декември около 04:50 часа между селата Пристое и Климент за проверка е спрян водач на лек автомобил Форд „Рейнджър“ със софийска регистрация. Тестван бил с дрегер, който отчел, че мъжът управлява под въздействие на алкохол. Дал е кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в РУ- Каолиново. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ от НК е образувано бързо производство.

В град Върбица 23-годишен е заловен да кара с алкохол, след като се блъснал с БМВ 318  в контейнер за смет. Инцидентът станал на 24 декември около 02:05 часа на ул.  “Септемврийско въстание“. С.С. от Нова бяла река при излизане от ляв завой загубил контрол над автомобила, качил се върху тротоара и се блъснал в контейнер за смет тип „бобър“.При отработване на произшествието станало ясно, че управлява с 1,70 промила алкохол. Водачът е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление във Велики Преслав. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 1 от НК е образувано бързо производство.

Около 21:50 часа на 23 декември на ул. “Софийско шосе“ в Шумен за проверка бил спрян водач на лек автомобил Рено Еспейс с шуменска регистрация. Зад волана във видимо нетрезво състояние бил В.В. /56г./ от Шумен. Тестът с дрегер отчел 2,03 промила алкохол в издишания въздух. Водачът е дал кръвна проба за анализ и преспал в ареста. За престъпление по чл. 343 Б от НК е образувано бързо производство.

На 22 декември около 04:10 часа на бул. “Славянски“ в Шумен бил спрян А.Ю. /19г./ от село Янково, който карал Фолксваген Поло с шуменска регистрация.  Тестван бил за шофиране след употреба на алкохол. Дрегерът отчел 1,65 промила в издишания въздух. Не е дал кръвна проба за анализ. По случая е образувано бързо производство.

ШУМ.БГ