На 23 сигнала за произшествия са реагирали противопожарните и спасителни екипи от РДПБЗН- Шумен през празничните и почивни дни. Огнеборците са потушили четири пожара в жилища, три, от които в Шумен и един в Нови пазар, съобщиха от ОДМВР. 

На 21 декември в кухня на жилище на 85-годишен мъж, живеещ на ул. “Ген. Драгомиров“ възникнал пожар, който унищожил мебели и опушил около 50 кв. м стени, а на 23 декември горял апартамент на ул. “Васил Априлов“ в града.  Пламъците в жилището на 57- годишния Д.Д. тръгнали след късо съединение и огнеборците били принудени  със стълба от втория етаж да евакуират 27-годишна жена и момченце на година и половина. Огънят унищожил диван, техника, климатик, опушени били около 300 кв.м. стени, изгорял е и около 10 кв.м. ламинат. Същия ден пожар възникнал и в жилище на ул. “Седма“ в Шумен, предизвикан по всяка вероятност от детска игра с кибрит. Огънят унищожил мебели и техника. Пожар, тръгнал от късо съединение в ел. крушка и унищожил около 20 метра покривна конструкция в къща на ул. “Марица“ в Нови пазар гасили огнеборци.

Вчера пък лек автомобил Ауди, паркиран на ул. “Млада гвардия“ в Шумен изгоря при пожар заради техническа неизправност.

Техническа помощ екипи са оказвали помощ и на аварирали товарни автомобили, спасена с помощта на щурмова стълба е била и котка, качена върху трансформатор на ул. “Дедеагач“ в Шумен. Екипите реагирали още на сигнали за паднала покривна конструкция върху пътното платно по Дибичко шосе в Шумен, на паднало дърво към 5-ти км., на запалени комини, контейнери за смет и сухи треви в Шумен, Велики Преслав, Смядово.

ШУМ.БГ