7 общини в Шуменско ще получат от държавния бюджет близо 3,6 млн. лв. Парите са за ремонти на инфраструктурни обекти и са отпуснати с решение на Министерски съвет. Постановлението бе публикувано на правителствения сайт.

От десетте общини в Шуменско пари няма само за Велики Преслав, Каспичан и Хитрино.

Най-голяма сума - 700 хил. лв., се дава на Каолиново. Тя е за ремонт на улици в населени места в общината.

688 хил. лв. държавата отпуска на Нови пазар. По-голямата част от тези средства ще отидат в село Памукчии - 270 000 лв. за подмяна на водопровод и изграждане на дъждоприемна канализация, отводнителна канавка, тротоар и асфалтова настилка по ул. „Чавдар Войвода”; 48 хил. лв. за оборудване на многофункционална зала и 170 хил. лв. - за основен ремонт на ул. ”Раковски”. Останалите 65 хил. лв. са предвидени на ремонт на участъци от улиците "Цар Освободител" и ул. "Братя Миладинови" в Нови пазар.

Върбица получава 600 хил. лв. за ремонт на улици на територията на общината, а други 550 000 лв. са разпределени за улици в община Венец.

В бюджета на община Шумен ще влязат 450 хил. лв. Сумата е за цялостно преасфалтиране, подмяна на тротоари, бордюри и осветление на ул. „Петър Парчевич“, в участъка от ул. „Кирил и Методий“ до ул. „Васил Априлов“, в областния град.

В сметките на община Никола Козлево скоро ще постъпят 402 868 лв. Те са за основен ремонт на ул. „Камчия“ в с. Крива река.

На последно място е община Смядово със 196 120 лв. за ремонт на ул. „Добри Войников“ и на ул. „Симеон Велики“ в село Кълново.

За страната общо правителството разпредели 145 млн. лв.

ШУМ.БГ