На 2 януари ще бъдат разпределени местата за продажба на мартеници в централната градска част на Шумен, съобщиха от общинския пресцентър.

Това ще стане в 8,30 ч. в стая 374 на сградата на общината.
 

Търговията на мартеници, която започва на 15 февруари и ще продължи до 5 март, ще става по пешеходната зона на бул. „Славянски“ в отсечката от пл. „България“ до пл. "Освобождение“.                                                                                                                               
 

Според утвърдената схема обявените места в центъра са 132, а таксата за 1 кв. м. търговска площ е 1,20 лв. на ден. След разпределяне на местата кандидатите подават заявления за разполагане на маси за продажба на мартеници на гише №3 в Центъра за информация и услуги, който се намира на първия етаж в сградата на общината, и заплащат административна такса от 10 лв.                                                                                                                 
 

За тези търговци, които желаят да продават мартеници на други места, извън централната градска част таксата за 1 кв. м. търговска площ е 1 лв. Те също трябва да подадат заявление на гише №3 за разполагане на маси за продажба на мартеници. Заявлението се одобрява от главния архитект на общината и едва след това се заплаща административната такса от 10 лв.
 

ШУМ.БГ