Дарение от 50 нови къщички получи шуменският приют за кучета. Благотворителната акция е организирана от немския партньор на приюта „Bernd-Stephan-Tierschutz-Stiftung”. Със средствата, събрани в Германия и дарени за шуменските кучета, от приюта са закупили общо 50 къщички, съобщи за ШУМ.БГ управителят на кучкарника Дария Георгиева. Тя допълни, че обитателите на приюта вече се радват на 20 малки и 10 големи къщички. Поръчани са още 20.

„Дарението е направено от Германия, като за целта там е организирана благотворителна акция. В нея са се включили много хора и поради тази причина ние можем да закупим общо 50 къщички, вместо планираните 25. Изключително много благодаря на нашите немски партньори, защото те непрекъснато мислят за нас и ни помагат страшно много“, каза Георгиева. Тя обясни, че към момента в приюта къщичките са над 100, но не са необходими такива за всички кучета, тъй като в приюта има и вътрешно помещение, което те обитават.

Благодарение на новите къщи, ще бъдат подменени много от вече старите и разрушаващи се, които вече не могат да защитят кучетата от студа и ветровете през зимата.

А през най-студения сезон от годината обитателите на приюта се увеличават много повече, тъй като се прибират много кучета от улицата.

“През зимата винаги надвишаваме капацитета на приюта и поради тази причина храната не ни е достатъчна. Средствата, отпуснати от общината не стигат, и разчитаме на дарения“, каза още Георгиева. Тя отново призова, който има възможност да помогне с храна за кучетата в приюта.

ШУМ.БГ