Шуменските социалисти завъртяха днес по традиция новогодишна баница с късмети. На тържеството в централата на БСП присъстваха народният представител Иван Иванов, областният лидер Николай Николов, общинският председател за Шумен Веселин Пенчев, общинският съветник Венцислав Венков и екс областният председател Тодор Тодоров.

Преди да изтеглят късметите си, социалистите направиха кратък разбор на изминалите събития и щрихираха задачите си в политически план за новата година.  

"Предстоят ни най-малко два вида избори - през май европейските и през октомври местните. Това е, разбира се, ако нямаме оставка на правителството и извънредни парламентарни избори, което нашата партия и в национален, и в местен план работи и желае", каза Веселин Пенчев. Той обясни, че през февруари ще има общински конференции на БСП, на които издигат номинации за кандидатите за евродепутати. През втората половина на годината отново ще има заседание на общинските конференции за номинации за кметове и на общински съветници.

Най-наболелият въпрос за шуменци през 2019-та, според червените лидери, е този за цената на водата. "Въпреки заявените позиции на областен управител, на кмет на община Шумен, че желаят цената на водата да не се вдига, техните желания не успяха да се материализират и водата вече е 3,40 лв. Отговорност за тази цена според нас носят областният управител и кметът на община Шумен Любомир Христов. В началото на годината сме свидетели на едно изритване на топката от страна на всички отговорни институции. Трябва ясно да се знае, че политическата отговорност за качеството и цената на водата се носи от партия ГЕРБ", каза още Пенчев.

Народният представител Иван Иванов призова те да зарадват шуменци и да подадат оставки. 

На Иван Иванов и на Веселин Пенчев се паднаха късмети, предназначени по-скоро за присъстващите журналисти. "Ще отразиш изборната победа на БСП", пишеше на късмета на депутата Иванов. Текстът на Веселин Пенчев бе "Местните вълнения с добри думи ще отразяваш". На областния лидер Николай Николов се падна парата.

ШУМ.БГ