Книги, рекламни материали, сувенири и картички са малка част от артикулите, които се предлагат в новия електронен магазин на шуменски Регионален исторически музей /РИМ/.

Той работи от началото на годината. Магазинът е достъпен през официалния сайт на институцията. Той е на български и на английски. Пазаруването става като от всеки онлайн сайт за закупуване на продукти, а начините за плащане са с наложен платеж при доставката от куриер и по банков път. Плащане с банкова карта към момента не е възможно.

От електронния магазин могат да се закупят билети за всички обектите от структурата на музея, както и екскурзоводски беседи. Най-голям дял обаче заемат колиетата и предметите от минерали и полускъпоценни камъни. Има също различни ключодържатели, магнитчета за хладилник, чаши с изображение на Мадарския конник. Предлагат се и фосили, миди, дори зъб от акула. 

От музея уточниха, че артикулите в някои от категориите все още подлежат на попълване, като актуализирането няма да наруши възможностите за преглед на стоките и тяхното закупуване.

ШУМ.БГ