Белгийската певица Лара Фабиан ще изнесе концерт в зала "Арена Армеец" в София на 16 декември, съобщиха организаторите "София Мюзик Ентрпрайсис".

Той ще бъде част от световното й турне, озаглавено "50", което започва тази година и ще продължи през 2020 г..

В него публиката ще може да чуе песни от нейния нов, четиринадесети поред студиен албум Papillon. Той предстои да излезе през февруари и ще бъде десетият на френски език в кариерата на Фабиан. В края на миналата година певицата представи и първи сингъл с видео от него.

Фабиан няма да пропусне да зарадва почитателите си и с някои от най-големите си хитове, сред които Je T’aime, Je suis Malade и Adagio.

Още през 90-те години певицата, наричана "нежният глас на френската песен", успява да достигне продажба от над 3 млн. копия с третия си студиен албум Pure. Десетки хиляди души присъстват на концертите й през 2009 и 2010 г. в Алжир, Израел, Русия, Украйна и Източна Европа, а в рамките на шест години издава три изцяло нови албума, с авторска музика, на английски и френски език.

Родена е в Белгия, но нарича Канада също своя родина, тъй като това е страната, в която успява да популяризира творчеството си в цял свят.

Концертът на 16 декември в София ще е изцяло със седящи места, чиято бройка ще бъде ограничена до 6000. Билетите ще са на цена между 50 и 120 лв.. Те ще бъдат пуснати в продажба от 10 ч. на 9 януари в мрежата на "Ивентим".

Дневник