Австралийската актриса Марго Роби ще играе Барби в първия игрален филм за известната и доста противоречива кукла, преминала през множество професии и кариери в своята 60-годишна история, съобщава "Ройтерс".

Компанията за играчки "Мател" (Mattel) и студиото "Уорнър Брос" (Warner Bros.) обявиха във вторник, че ще си партнират за филм, в който ще играе номинираната за "Оскар" актриса. 28-годишната Роби ще е и съпродуцент на проекта.

Засега няма информация нито за сюжета, нито за заглавието или премиерната дата на филма, който се появява 60 години, след като модната кукла Барби е пусната в продажба през март 1959 г..

Роби, която беше номинирана за "Оскар" за ролята си във филма за фигурно пързаляне от 2017 г. "Аз, Тоня", от 25 януари предстои да бъде по екраните в кината с "Кралицата на Шотландия", а преди това се снима във филмите "Вълкът от Уолстрийт" заедно с Леонардо ди Каприо и в "Отряд самоубийци" през 2016 г., казва, че се надява филмът да има "позитивно влияние върху децата и публиката в цял свят".

По думите й Барби е дала силата на децата да си представят себе си в различни роли - от принцеси до президенти. Откакто съществува, Барби е имала повече от 200 професии, сред които са инженер, астронавт и учител.

Дневник