Изпълнителният директор на "Амазон" Джеф Безос обяви, че се развежда със съпругата си Маккензи след 25-годишен брак. Най-богатият човек в света оповести решението чрез съвместно изявление с все още законната му съпруга в "Туитър".

Двамата подчертават, че разводът е по взаимно съгласие. В съобщението пише още, че бракът им е бил успешен и ще продължат да са приятели и семейство, тъй като имат 4 деца.

Джеф и Маккензи Безос се запознават, когато той е вицепрезидент на хеджфонд, а тя се явява на интервю за работа. Сключват брак след шест месеца през 1993 г. След това се преместват в Сиатъл, където Джеф Безос отваря книжарница в интернет и с това дава началото на "Амазон".

По данни на "Форбс" Безос е най-богатият човек в света. Състоянието му се оценява на 137 млрд. долара. Според американски медии двамата нямат предбрачен договор и така натрупаните по време на брака им активи ще се разделят поравно.

Новината за развода се отрази и на акциите на "Амазон". Първоначално те се сринаха, но за няколко часа се върнаха на нивата си от около 1600 долара за една акция.

Обявяването на развода им беше оповестено, след като ден по-рано се разбра, че американският гигант за онлайн търговия "Амазон" стана компанията с най-голяма пазарна капитализация в света, отнемайки от "Майкрософт" (Microsoft) първото място на "Уолстрийт".

Акциите на ръководената от Безос компания поскъпнаха с 3.44 процента. Така пазарната ѝ капитализация достигна 797 млрд. долара, а тази на "Майкрософт" е 783 млрд.

Дневник