Меган Маркъл, съпругата на британския принц Хари, обяви, че ще стане патрон на четири организации, борещи се за каузи, близки до сърцето й. Сред тях попадат Националният театър и благотворителни дейности в подкрепа на жените и хуманното отношение към животните, писа "Ройтерс", позовавайки се на съобщение от двореца Кенсингтън.

92-годишната кралица Елизабет е предала на Меган патронажа си над Националния театър и Асоциацията на университетите на Британската общност, които поддържа от десетилетия.

Херцогинята на Съсекс Меган ще поеме патронажа и на благотворителната организация Smart Works, която помага на безработни жени, както и на организацията за защита на животни Mayhew.

От Националния театър обявиха, че за тях е привилегия да приветстват Меган, която преди сватбата си бе американска актриса, известна с участието си в телевизионния сериала "Костюмари" (Suits).

"Херцогинята споделя нашите дълбоки убеждения, че театърът има силата да обединява хората от всички общности и житейски пътища. С нетърпение очаквам да работим в тясно сътрудничество с Нейно кралско височество в годините, които предстоят", обяви директорът на театъра Руфъс Норис.

Дневник