Мениджърът на "Арсенал" Унай Емери отхвърли възможността "артилеристите" да купуват нови футболисти през зимния трансферен прозорец. Преди дербито с "Уест Хем" през уикенда специалистът обясни, че иска футболистите, които има на разположение, да се представят на най-високо ниво.

"Не можем да привличаме никого с постоянни трансфери. На този етап можем да си позволим само играчи под наем през този януари", каза Емери на пресконференция.

Изказването на Емери потвърждава слуховете, които вървят в английската преса, че "Арсенал" не може да отдели средства за селекция. По последни информации Емери иска да вземе халфа на "Барселона" Денис Суарес, но от каталунците му поставят цена от 20 милиона паунда.

Емери е поискал въпросната сума от борда на директорите, но му е било отказано.

"Знам, че клубът работи, за да покрие тези изисквания и да осигури играчи, които могат да ни помогнат, като дойдат под наем. На този етап обаче не мога да ви кажа никакви новини", каза още Емери.

Мениджърът на "артилеристите" обяви, че иска Аарън Рамзи да се представи по възможно най-силния начин в оставащите месеци. Играчът е свързван с трансфер в "Ювентус", след като договорът му изтича в края на сезона.

"Арсенал" е пети във Висшата лига с 41 точки. "Артилеристите" имат с три по-малко от четвъртия "Челси".

Дневник