Шестима преспаха в полицейските арести в Нови пазар и Шумен, след като бяха заловени с наркотици, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Шофьор и четирима пътници в колата му са задържани при проверка в Нови пазар. Около 17:50 часа на 11 януари на ул. “Цар Освободител“ в града униформените спрели лек автомобил Ауди А4 с шуменска регистрация. В автомобила, освен водача, пътували още четирима местни жители.

По време на проверката бил направен опит да се изхвърли  хартиено пакетче със суха листна тревна маса до автомобила и още едно найлоново пакетче с около грам суха листна маса. Униформените ги иззели. 

При извършения личен обиск в единия пътник, 21-годишен, в чорап било намерено около половин грам бяло прахообразно вещество – по негови данни амфетамин. В другия 23-годишен пътник била намерена около един грам суха листна тревна маса, който казал, че е марихуана. В купето на автомобила е открито и иззето зелено хапче. Всички вещества са иззети и ще бъдат лабораторно изследвани.

Шофьорът и четиримата пътници са задържани. За извършено престъпление по чл. 354 А от НК е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава под надзор на прокурор от РП- Нови пазар.

В Шумен е задържан 22-годишен жител на село Троица, който бил установен да шофира след употреба на наркотични вещества. Проверката била извършена на 12 януари около 02:30 часа на ул. “Съединение“ в Шумен.

С.М. управлявал лек автомобил Опел Астра с шуменска регистрация. Пътните полицаи го тествали с дръг тест, който отчел положителна на амфетамин проба. Водачът бил задържан за срок до 24 часа. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 3 от НК е образувано досъдебно производство.

Досъдебно производство е образувано и срещу 32-годишен шуменец. Около 00:30 часа на 12 януари на пл. “България“ мъжът бил спрян за проверка и у него са намерени две пликчета със суха листна тревна маса. Иззетите вещества ще бъдат изследвани лабораторно.

ШУМ.БГ