Американският президент Доналд Тръмп посрещна национални шампиони по футбол с хамбургери от "Макдоналдс" заради липсата на пари и продължаващия вече четвърта седмица блокаж на правителството.

Тръмп организира вчера празненство за колежански футболен отбор, станал национален шампион. Президентът твърди, че е финансирал партито със собствени средства, предаде ДПА. Той каза пред журналисти, че е подсигурил пици, 300 хамбургера и "много, много пържени картофки" за футболния отбор на университета "Клемсън".

Снимка от Белия дом показва как президентът се усмихва, застанал зад маса със сребърни подноси, отрупани с хамбургери от веригите за "Макдоналдс", "Бъргър кинг" и "Уендис".

Тръмп каза, че е подсигурил "страхотна американска храна" за футболистите. Друга снимка показва бели хартиени чаши, пълни с пържени картофи, носещи президентския печат. "Правим го заради "затварянето" на правителството", каза Тръмп и добави: "Искаме да покажем, че всичко е наред", каза Тръмп и обясни, че затова е поканил колежаните.

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс написа в "Туитър": "Отказът на демократите да постигнат компромис за граничната сигурност и да възстановят работата на правителството не може да попречи на президента Тръмп да бъде домакин на националните шампиони "Клемсън" тази вечер".

По-рано вчера Тръмп разкритикува демократите, че не преговарят за преодоляване на частичната парализа на държавните служби и каза, че не бърза да обяви извънредно положение в страната. Частичната парализа на федералната администрация навлезе в 24-ия си ден, а двете спорещи страни все още са твърде разделени по въпроса за граничната сигурност, довел до проблема. / БТА

Дневник