"ВиК - Шумен" обяви конкурс за избор на строител на пречиствателната станция за питейни води в кв. "Дивдядово". Обявлението бе качено днес в приложението за обществени поръчки на Официалния вестник на ЕС.

Процедурата стартира при втория си опит. През ноември ВиК пусна документите, но Агенцията за обществени поръчки откри пропуски и ги върна за доработка. Сега всичко е изчистено. 

Пречиствателната станция е с прогнозна стойност 21,678 млн. лв. без ДДС, осигурени от ОП „Околна среда 2014-2020“ , Кохезионния фонд и републиканския бюджет.

Станцията ще бъде с капацитет на пречистване 450 литра в секунда при нормален режим и 600 при форсиран. Възложителите са заложили високи изисквания към изпълнителя. Строителят трябва през последните 5 години да е изпълнил минимум един сходен обект, както и през последните 3 години да е реализирал минимален общ оборот в размер на 30 млн. лв. 

Изборът ще бъде по два критерия - техническо и ценово предложение, които са с тежест съответно 60 и 40 процента. Под техническо предложение се разбира "Разход на електроенергия за технологични нужди".

Офертите могат да се изпращат до 5-ти март и ще бъдат отворени на следващия ден в централата на ВиК на пл. "Войн" №1. Победителят ще има 2,5 години за завършване на обекта.

ШУМ.БГ