На 59 сигнала за произшествия са реагирали противопожарните екипи на РДПБЗН- Шумен през първите 17 дни на 2019 година, съобщиха от ОД МВР в града.

Огнеборците от РСПБЗН -Шумен са приели и отработили 39 сигнала, от тях 21 са били за пожари без материални загуби, потушени са други 6 пожара с преки материални загуби. Реагирали са на един сигнал за битов инцидент, на един с опасни вещества и материали. В 10 случая са оказали техническа помощ.

Противопожарните екипи на службата в Нови пазар са погасили 9 пожара, два, от които са били с материални загуби. Потушени са два пожара във Велики Преслав и четири в Каолиново. Голяма част от пожарите са възникнали в комини.

Загинали по време на произшествия са двама души - майка и син на 80 и 58 г., след като преди дни възникна пожар в къща в кв. Дивдядово.

От РДПБЗН - Шумен припомнят основните мерки за безопасност по време на зимния сезон, когато се ползват печки на твърдо гориво, уреди с природен газ и пропан бутан, електрически отоплителни и нагревателни уреди. 

ШУМ.БГ