Левски" обяви големи промени в ръководството си и свика общо събрание за 6 март. Заместник изпълнителният директор на БФС Павел Колев вече е изпълнителен директор на сините.

Той влиза в управителния съвет, а другите двама нови членове са Ели Шопова и Найден Димитров. Досега в съвета бяха Тони Кръстев, Даниел Боримиров, Галя Костова и Красимир Иванов.

Само преди няколко дни Колев отказа да започне работа в клуба. Той заяви, че в момента на ръководството на сините му липсва поглед към бъдещето.

"Не успяхме да намерим допирни точки за развитието на "Левски" през следващите години. Не е ставало въпрос за финансови условия и не съм поставял условия за персонални промени, защото не ми е това работата, докато не съм в клуба. Голямото разминаване беше за дългосрочното развитие на клуба. Такива гаранции не получих. С това тази тема приключи", каза тогава Колев.

Решенията идват в тежък период за клуба и съвпадат със серия събития, които загатваха за подготвяни промени. Сините получиха срок до последните дни на февруари да се разплатят по стари задължения или клубът ще бъде изваден от евротурнирите за един сезон. Успоредно с това УЕФА наложи глоба от 100 хил. евро.

В последните седмици към "Левски" се увеличиха исковете заради задължения. В това време зачестиха и твърденията за смяна на властта, като се споменаваха имената на бизнесмените Васил Божков и Румен Чандъров.

От пресслужбата на "Нове холдинг" заявиха пред "Дневник", че Васил Божков няма интерес към влизане в "Левски". "Има много слухове, но към момента няма нищо, което да води натам. Ако има нещо, ние ще го обявим официално", посочиха от компанията.

В края на декември свързваната с Божков "Ефбет" смени "Виваком" като генерален спонсор на клуба.

Тръстът на привържениците "Синя България" обяви във вторник, че ще свика общо събрание.

В картината се вписва и треньорският въпрос в "Левски". "Ройтерс" съобщи, че Славиша Стоянович вероятно ще бъде представен като селекционер на Латвия на 1 март. Преди ден Станимир Стоилов се раздели с националния тим на Казахстан.

"Винаги ми е приятно, когато става въпрос за "Левски". Сега обаче отборът си има треньор, който трябва да води подготовка, да готви тима за следващите мачове. По никакъв начин не трябва да се създава напрежение и не искам да се създава такова с моето име. "Левски" си има треньор и той трябва да завърши сезона успешно", каза Стоилов на въпрос за евентуално завръщане на "Георги Аспарухов".

Дневник