"Манчестър юнайтед" излезе на пето място в класирането след победа с 2:1 над "Брайтън" на своя "Олд Трафорд". "Червените дяволи" спечелиха за седми пореден път при новия си мениджър Оле Гунар Солскяр и за шести във Висшата лига.

Съставът вече има 44 точки, с три повече от "Арсенал", който по-късно играе с "Челси".

Попаденията за "червените дяволи" отбелязаха Пол Погба от дузпа и Маркъс Рашфорд още преди почивката. За "Брайтън" се разписа Паскал Грос, но гостите нямаха сили за нещо повече.

"Юнайтед" беше много активен от самото начало, като само в епизодични моменти "Брайтън" изобщо стигаше до ситуации пред Давид де Хеа. Още в 15-ата минута "червените дяволи" можеха да открият, но тогава удар на Рашфорд беше избит на самата голлиния от Шейн Дъфи.

Постепенно "Юнайтед" започна да натиска гостите все повече и да праща повече играчи в предни позиции. В 27-ата минута "червените дявол" получиха дузпа за нарушение срещу Пол Погба. Французинът нахлу мощно отдясно, но беше съборен.

Той се нагърби с изпълнение на удара от 11-те метра и не сгреши. Французинът вкара своя осми гол от началото на сезона.

В самия край на първата част домакините стигнаха и до втори гол, който до голяма степен улесни задачата им. Диого Далот подаде хитро към Рашфорд, той финтира двама играчи до самата крайна линия и с фалцов удар прати топката в мрежата.

След почивката беше много интересно, като "Юнайтед" допусна неочаквани грешки в защита. При една от тях в 72-ата минута Грос се разписа и върна напрежението.

Дейви Прьопер центрира ефектно с външен фалц, Грос се пребори с Виктор Линдельоф и с хубав удар вкара.

Дневник