Националната баскетболна асоциация (НБА) смята да продължи традицията да организира мачове в Европа, но с променено място. Традиционната дестинация Лондон най-вероятно ще бъде заменена от Париж, каза комисионерът на Лигата Адам Силвър.

Осем пъти в последните девет години се организираше поне по един мач в зала "О2 арена" в Лондон. Идеята на Силвър обаче е Париж да замени столицата на Англия от 2020 г., като домакин на мачовете може да стане AccorHotels Arena (зала "Берси"). Подобно на залата в Лондон тя е мултифункционална, като е известна с ежегодния тенис турнир от сериите "Мастърс".

"Много е вероятно това да стане факт. Мога да кажа, че сме близо до това да постигнем договорка с Париж и да направим мач там още през 2020 г.", каза Силвър.

"Франция е важен пазар за НБА, защото има много играчи в Лигата от тази страна. Освен това помня, когато бяхме в Париж преди години с Майкъл Джордан и "Чикаго булс", хората бяха много развълнувани".

По думите на Силвър обаче е малко вероятно да има повече от един мач в редовния сезон, който да се провежда в Европа. "На този етап идеята е за един мач на сезон".

Дневник