Мик Шумахер, който е син на седемкратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер, официално стана част от "Ферари". Германецът беше потвърден като част от младежката програма на Скудерията от 2019 г. Шумахер младши, който е на 19 години, вече е пилот от академията на "Ферари", което го доближава до титулярно място във Формула 1 в бъдеще.

През 2018 г. германецът спечели титлата в европейската Формула 3. От новия сезон той влиза във Формула 2.

"Развълнуван съм от възможността да си партнирам с "Ферари". Моето бъдеще в моторспорта ще бъде в червено и аз само мога да спечеля от това, че съм част от този велик отбор. Бъдете сигурни, че ще извлека всичко, което трябва, за да постигна моята мечта и да се състезавам във Формула 1", написа Шумахер в профила си в Instagram.

Като част от академията на "Ферари" Шумахер младши най-вероятно ще получи възможност да участва в тестовете по време на сезона. Германецът ще получи и ролята на тест пилот.

"Очевидно е, че "Ферари" има специално място в моето сърце, откакто съм роден. Този отбор значи много за мен и моето семейство, така че за мен е още по-хубаво, че получавам тази възможност", добави младият пилот.

С "Ферари" бащата на Мик Шумахер, Михаел спечели пет световни титли и се превърна в най-успешния пилот в историята на италианския отбор.

Дневник