Отборът на „Шумен 05“ при девойките до 19 години записа две победи и една загуба във втория турнир от група Д1 от първенството по волейбол. Срещите се играха в зала „Младост“ в Шумен, а съперници на шуменки бяха отборите на „Варна ДКС“, „Перун“ и „Дунав“ Русе.

В първия си мач от надпреварата момичетата от Шумен се справиха лесно с тима на „Варна ДКС“ и го победиха с 3:0. По-труден за „Шумен 05“ бе мача с „Дунав“ Русе.  Отборът, воден от Людмила Любенова, успя да се справи с русенки и записа втора чиста победа с 3:0 гейма.

Поражението за шуменки дойде от лидера във временното класиране „Перун“ Варна. В тази среща „Шумен 05“ взе един гейм, но в останалите не успя да победи противника си и загуби с 1:3.

С постигнатите две победи шуменки се изкачиха на втора позиция в класирането в групата. След двата турнира (първият бе в Русе) в актива си „Шумен 05“ има 10 т. Със 7 т. трети е „Дунав“ Русе, последен в групата с 1 т. е тимът на „Варна ДКС“. Убедителен водач е отборът на „Перун“, който няма допусната загуба до момента.

Четирите отбора в група Д1 ще изиграят още един турнир. Той ще бъде във Варна. След него победителят в групата ще се класира директно за финалите на първенството при девойките до 19 г. Вторият и третият отбор ще играят допълнителни квалификации, за да намерят място на финалите.

ШУМ.БГ