С гол в 93-ата минута на Хари Уинкс "Тотнъм" постигна драматичен обрат срещу "Фулъм" в последния мач от 23-ия кръг на Висшата лига. В отсъствието на голмайсторите си Хари Кейн и Хьон Мин Сон "шпорите" спечелиха с 2:1 при гостуването си на "Крейвън котидж".

"Тотнъм" запази живи надеждите си да се намеси в битката за титлата, като се доближи пет точки от шампиона "Манчестър сити" и на осем от лидера "Ливърпул". В същото време инфарктният успех днес даде по-голямо спокойствие на "шпорите" в борбата за място в топ 4.

Тимът на Маурисио Почетино се откъсна с четири точки пред четвъртия "Челси" и със седем пред "Арсенал" и "Манчестър юнайтед", които разделят петата позиция.

Победата срещу "Фулъм" обаче беше помрачена от контузия на третата звезда в атаката на "Тотнъм" - Деле Али. Английският национал изравни резултата в началото на второто полувреме, но получи разтежение в 85-ата минута и беше заменен принудително от Жорж-Кевин Нкоду.

Смяната все пак се оказа успешна, след като 23-годишният французин изработи победния гол. Той достави перфектно центриране от левия фланг във вратарското поле, където Уинкс изненада бранителите на "Фулъм" с включване от задна позиция и отбеляза с глава от близко разстояние.

Дневник