С голове на Усман Дембеле, Луис Суарес и Лионел Меси "Барселона" стигна до 14-ата си победа за сезона в Ла Лига. Каталунците се наложиха с 3:1 срещу "Леганес" на "Камп ноу", но имаха неочаквани трудности.

Плановете на треньора Ернесто Валверде бяха Меси да почива, но развоят на мача наложи промяна.

Домакините имаха превъзходство през целия мач, но въпреки това не успяха да спечелят спокойно. В първите минути на втората част Мартин Брайтуайт изненадващо изравни и се наложи "Барселона" да търси бърз отговор. Валверде пък се видя принуден да пусне Меси и Иван Ракитич в игра.

"Барселона" запазва преднината си от пет точки пред "Атлеико" и десет пред "Реал" (Мадрид)

През първата част "Барселона" беше по-дейният отбор, като "Леганес" стигна само до един удар, който беше неточен.

След няколко опита домакините поведоха в 32-ата минута. Най-напред Дембеле изведе Суарес, който стреля встрани. Секунди след това Жорди Алба подаде пред вратата, а Дембеле стреля в долния ляв ъгъл и вкара.

Резултатът се запази до 57-ата минута, когато Брайтуайт засече подаване на Насири от дясно и изравни. Датският футболист, който дойде под наем в "Леганес" преди десетина дни, вече има голове срещу "Реал" (Мадрид) и "Барселона".

Валверде изчака само седем минути и пусна Меси и Ракитич в игра. "Барселона" си върна водачеството в 71-ата минута. Тогава Меси отправи много опасен удар, но вратарят Куеяр спаси. Суарес дотича и отблизо вкара. Гостите поискаха нарушение срещу вратаря, но попадението беше зачетено.

В добавеното време Алба пусна в наказателното поле и Меси отбеляза за 3:1.

Дневник