Серена Уилямс победи световната №1 Симона Халеп 6:1, 4:6, 6:4 и се класира за четвъртфиналите на Australian Open. След три двусетови победи дотук, американката срещна сериозно предизвикателство, но издържа и продължава преследването на осма титла в Мелбърн. Двубоят на "Род Лейвър арена" продължи час и 47 минути и предложи невероятни изпълнения от двете тенисистки.

Уилямс се класира за 50-и четвъртфинал в турнири от Големия шлем в кариерата си. Повече от нея имат единствено Мартина Навратилова (53) и Крис Евърт (54).

Халеп не успя да покаже играта от предходния си двубой, когато се справи с по-голямата от двете сестри – Винъс Уилямс. Тя допусна голям срив в първия сет, но се възстанови и взе втората част. В третия сет обаче пропусна ключов момент да реализира пробив, след което получи такъв.

Двете се изправиха една срещу друга за десети път. Американката взе своята девета победа, като Халеп остава с един успех през 2014 г. Освен това Уилямс стана най-възрастната тенисистка, която побеждава действаща №1 в турнир от Големия шлем. Също така за 17-и път в своята кариера печели срещу водачка в ранглистата.

В следващия кръг Уилямс ще се изправи срещу Каролина Плишкова. Дотук балансът е две срещу една победи за американката.

"Това беше мач пълен с емоции. Обичам да играя тенис, да бъда тук и да съм на корта. Аз съм боец и винаги се боря на корта, усещам като невероятна възможност това, че съм тук. Пред тези хора се чувствам мотивирана да опитам и да продължавам", каза американката след края на срещата.

Дневник