Концепцията на "Левски" занапред ще е да използва основно български играчи. Това заяви новият изпълнителен директор на клуба Павел Колев, който заедно с треньора Георги Дерменджиев замина за Кипър.

Именно погледът към бъдещето е наклонил везните в избора българин да води отбора.

"Спряхме се на Георги Дерменджиев, защото той е един от най-добрите, ако не и най-успешният български треньор на клубно ниво през последните 10-15 години. За нас е добре, че залагаме на български треньор, защото като цяло концепцията на "Левски" оттук нататък е да работи почти изцяло с български футболисти и, разбира се, най-добрият вариант за тях ще бъде да имат български треньор", посочи Колев.

"Левски", винаги когато е бил силен, гръбнакът на отбора е бил изграждан от български футболисти. Ще се опитаме да върнем това време. Ясно е, че ще отнеме известно време, но това е генералната посока", допълни Колев.

Дерменджиев заяви, че не се притеснява от предизвикателства и че е свикнал да работи под напрежение. "Левски" искам да изглежда така, както е бил по-рано - силен отбор, конкурентноспособен отбор, който да радва тази претенциозна публика. Вие знаете, че "Левски" има най-много фенове, но те трябва да бъдат търпеливи в това отношение, защото един проект не се изгражда лесно. Те знаят назад във времето колко време няма титли", заяви новият треньор, който идва на мястото на Славиша Стоянович.

Дерменджиев посочи, че не могат да се правят резки завои по отношение на отбора, както и че за играчите е стрес, тъй като това е трета треньорска смяна за година.

"Тези ръководни кадри могат да изградят добър проект", каза новият треньор.

Дневник