Телевизионният сериал "Короната" (The Crown) откри своята желязна лейди. Актрисата Джилиън Андерсън е подписала договор да изиграе известния британски премиер от миналото Маргарет Тачър в четвъртия сезон на отличения два пъти със "Златен глобус" сериал на "Нетфликс", съобщи "Варайъти".

Андерсън е последната от редицата популярни актриси, които се включват в актьорския състав на "Короната", за да пресъздаде известната политическа фигура, след като Джон Литгоу се зае да изпълни Уинстън Чърчил, а Хелена Бонъм Картър - ролята на принцеса Маргарет в сериала.

Третият му сезон, който проследява ранните години от живота на кралица Елизабет и семейството й, се очаква с нетърпение. След два сезона в кожата на кралицата актрисата Клер Фой ще бъде заменена от Оливия Колман, която ще я пресъздаде в периода на 60-те и 70-те години.

Договорът с Андерсън подсказва, че четвъртият сезон ще се фокусира върху 80-те години на кралското семейство. "Нетфликс" все още не са коментирали официално новото попълнения в състава, нито имат обявена премиерна дата за очаквания през тази година трети сезон.

Тачър е едно от големите имена в британската политическа история, превърнала се в първата жена министър-председател на Великобритания, служила в периода между 1979 и 1990 г.. Наричана е Желязната лейди заради характера, който демонстрира на международната политическа сцена. Тя почина на 87 години през 2013 г..

Андерсън става световноизвестна с ролята си на агента от ФБР Дана Скъли в поредицата "Досиетата X", a през последните повече от десет години американската актриса живее във Великобритания. Неотдавна тя пресъздаде своята известна роля в новите епизоди на "Досиетата Х", а освен това имаше и поддържаща роля в новия драматичен комедиен сериала на "Нетфликс" Sex Education, който също е британска продукция.

Дневник