Грипна епидемия е обявена и във Варна, съобщиха от Министерството на здравеопазването. Тя влиза в сила от утре, като се преустановява учебните занятия от 22 до 29 януари включително.

До второ нареждане се забраняват детските и женските консултации в областта, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации.

По-рано днес се разбра, че и в Добрич е обявена грипна епидемия. Учениците от областта ще са в принудителна ваканция до 25 януари включително.

От утре Пловдив и Софийска област също обявяват грипна епидемия, а учебни занятия няма да има до края на тази седмица. На ръба от обявяване на епидемия са още Видин, Русе, Кърджали и Благоевград.

В 593 училища и детски градини в страната днес бяха преустановени учебните занятия. До 22 януари включително е удължена грипната ваканция в 137 училища в Бургаска област, в 120 училища в област Стара Загора и в 65 училища в област Шумен. В област Пазарджик са затворени 122 училища, а в област Смолян - 60 училища. В област Ямбол до 23 януари също няма да учат 43 училища, а в област Перник - 40 училища. В две училища в община Самоков също не се провеждат учебни занятия днес.

Дневник