„Милан" започна с победа участието си в пролетния дял на италианското първенство. Няколко дни след поражението в мача за Суперкупата "росонерите" спечелиха с 2:0 гостуването си на "Дженоа".

Успехът дойде трудно за "Милан", като и двата гола паднаха през второто полувреме. Точни за тима на Дженаро Гатузо бяха Фабио Борини и Сусо.

С победата "Милан" събра 34 точки след 20 мача. "Росонерите" си върнаха четвъртото място в Серия А, като задминаха "Рома". "Милан" изостава с 19 точки от водача "Ювентус", който по-късно приема "Киево".

През първата част "Дженоа" създаде няколко опасни възможности, но вратарят Джанлуиджи Донарума се отличи с добри намеси. В края на полувремето Лукас Пакета от "Милан" засече отбита топка, но ударът му срещна гредата.

Темпото се вдигна през втората част, като най-деен беше Фабио Борини. Нападателят беше главната заплаха за вратата на "Дженоа" и в крайна сметка даде преднина на отбора си в 72-ата минута. Борини се разписа отблизо след подаване от десния фланг на Андреа Конти.

В ответната атака Донарума спаси отбора. Стражът отклони топката в напречната греда след далечен удар на Мигел Велосо. В 83-ата минута интригата в двубоя приключи с втория гол на "Милан", като Сусо завърши бърза контраатака.

Дневник