„Ювентус" рестартира участието си в Серия А с успех в първия мач от пролетния дял. "Бианконерите" взеха с лекота домакинството си на "Киево", като тимът на Масимилиано Алегри сломи съперника с 3:0.

Головете за успеха вкараха Дъглас Коста, Емре Джан и Даниеле Ругани, а звездата на тима Кристиано Роналдо изпусна дузпа в началото на втората част.

С успеха си "Ювентус" остава на върха с 56 точки след 20 мача. Шампионите имат девет точки преднина пред втория "Наполи" и са с 16 повече от "Интер", който е трети.

Очаквано "Ювентус" пое инициативата още в началото. "Бианконерите" бързо взеха преднина с гол на Коста в 13-ата минута. Бразилецът използва бързината си и проби от центъра, като се разписа с удар извън наказателното поле.

С гол преднина шампионите действаха спокойно и не предприемаха излишни рискове. В 45-ата минута Пауло Дибала влезе на скорост в наказателното поле и направи страхотно извеждащо подаване между краката на защитник. Топката отиде в Джан, който вкара с прецизен удар по земя.

С мисъл да убие интригата "Ювентус" започна силно втората част. Вратарят на "Киево" Стефано Сорентино показа рефлекс, за да отрази близък удар на Алекс Сандро. Малко по-късно стражът направи още една страхотна намеса. Този път Сорентино спаси дузпа, изпълнена от Роналдо.

Постепенно "Киево" погледна по-смело към вратата на "Ювентус". Гостите имаха добра възможност в 66-ата минута, но Рикардо Маджорини стреля слабо.

Роналдо търсеше гола, но така и не успяваше да се разпише. Джан върна топката към португалеца, който не намери целта от няколко метра.

Малко преди края Ругани оформи крайния резултат, след като засече с глава добро центриране от фаул на Федерико Бернадески.

Дневник