"Барселона" осъществи пореден трансфер през зимата като привлече под наем ганайския нападател Кевин-Принс Боатенг от италианския "Сасуоло". Каталунците обявиха, че футболистът пристига на "Камп ноу" до края на сезона с опция за постоянното му откупуване.

Боатенг е на 31 години и "Барселона" ще бъде 10-ият клуб в кариерата му. Дотук роденият в Берлин футболист е играл още за "Милан", "Тотнъм", "Борусия" (Дортмунд), "Шалке" и др.

Боатенг премина в "Сасуоло" през лятото със свободен трансфер от германския "Айнтрахт". За 12-и в Серия А ганаецът има 15 мача и пет гола във всички турнири. Опцията за постоянното му откупуване от страна на "Барселона" е на стойност 8 милиона евро.

"За всеки футболист е мечта да играе в "Барселона", така че аз не правя разлика. Още от дете всеки, който започва да се занимава с този спорт знае за този велик отбор, така че за мен е чест да съм тук. Ще дам най-доброто от себе си за "Барселона" и за всички фенове на "Камп ноу", каза Боатенг.


Привличането на Боатенг идва изненадващо, след като каталунците бяха свързвани с няколко имена за нов нападател. Треньорът Ернесто Валверде има нужда от нов играч на поста, след като Мунир Ел Хадади премина в "Севиля". Според медиите в Испания Боатенг ще изпълнява ролята на резерва на Лионел Меси, Луис Суарес, Усман Дембеле и Филипе Коутиньо.

В началото на кариерата си футболистът действаше като атакуващ полузащитник или крило. В последните два сезона, докато игра за "Айнтрахт" и "Сасуоло" ганаецът беше преквалифициран в централен нападател.

Боатенг вече има опит в Ла Лига, където за един сезон игра в "Лас Палмас". С тима от Канарските острови ганаецът реализира 10 гола в 25 мача.

"Това е футболист, който със сигурност ще се впише бързо в тима. С опита си да играе в четири от големите лиги в Европа Боатенг е играч, който е доказал, че вкарва, където и да отиде. Той ще донесе на нашия отбор опит, разнообразие и нови опции за треньорския щаб", написаха от "Барселона" за новото си попълнение.

Дневник