Звездата на "Ювентус" Кристиано Роналдо се призна за виновен по делото за укриване на данъци по време на деветгодишния си престой в "Реал" (Мадрид), съобщи "Ройтерс". Португалецът се яви в съда в Мадрид, за да потвърди споразумението си с данъчните власти в Испания.

През лятото двете страни се разбраха 33-годишният футболист да плати 18.8 милиона евро срещу присъда за 23 месеца. Роналдо избегна влизане в затвора, тъй като според испанското законодателство първа присъда до две години затвор се заменя с пробация.

Португалецът искаше да бъдат взети специални мерки за сигурност при появата му в съда, но такива му бяха отказани. Според медиите в Испания играчът е помолил да получи достъп до сградата на съда директно от паркинга за автомобили.

Футболистът се призна за виновен по четири обвинения за данъчни злоупотреби. Той обвинен в укриването на 14.7 милиона евро данъци. Сумата е дължима върху имиджовите права на играча в периода между 2011 и 2014 г.

Според прокурорите португалецът е измамил данъчните власти с 1.4 милиона евро през 2011 г., 1.7 милиона през 2012 г., 3.2 милиона през 2013 г. и 8.5 милиона през 2014 г.

Дневник