Президентът на Футболната федерация на Обединените арабски емирства (ОАЕ) Халфан ал Ромайти предложи помощта си на Катар, в случай че броят на участниците на световното първенство през 2022 г. бъде увеличен от 32 на 48 отбора. Това се случва в разрез с договора между ОАЕ, Бахрейн, Саудитска Арабия и Египет, които през 2017 г. прекратиха дипломатическите си отношения с Катар.

"Правилният ход е да търсим решение на проблемите. Ако възстановим отношенията помежду ни и бъдем отново братя, както беше преди, ние можем да помогнем", каза Ал Ромайти, който се кандидатира за ръководния пост в Азиатския футболен съюз.

"Ако бъдат разрешени проблемите, ние ще приветстваме провеждането на мачове от световното първенство в страната ни. Може би можем да приемем една група, може би две. Ако всичко се нормализира и проблемите бъдат разрешени, ще се радваме да помогнем на Катар", добави той.

Президентът на ФИФА Джани Инфантино няколко пъти изрази желание световното първенство да бъде разширено и още в Катар да приеме рекордния брой от 48 тима.

Дневник