Уест хем" беше глобен със 100 хиляди паунда от Футболната асоциация на Англия (ФА) заради нахлуването на фенове по време на мача от Висшата лига с "Бърнли" през миналия март. Двубоят на 10 март 2018 г. беше белязан от много скандали, а близо година по-късно идват и сериозни наказания за "чуковете".

"ФА дълго време събираше доказателства, гледаше записи и изслуша всички страни. Решението е крайно и не подлежи на обжалване", се казва в съобщение от ФА.

Тежкото поражение с 0:3 от "Бърнли" отприщи вълна от недоволство срещу собствениците Дейвид Съливан и Дейвид Голд. Фенските организации планираха протестно шествие преди срещата, но след среща с изпълнителния директор Карън Брейди се отказаха.

Ситуацията обаче излезе от контрол през второто полувреме, когато десетки фенове нахлуха на терена. Стюардите не успяха да се справят с тях, а капитанът на "чуковете" Марк Нобъл повали един от запалянковците. След дълги пререкания феновете се върнаха на трибуните. Реферът Лий Мейсън проведе консултации с мениджърите Дейвид Мойс и Шон Дайш дали да прекрати срещата, но до това все пак не се стигна. Между 66-ата и 70-ата минута Ашли Барнс и Крис Ууд вкараха първите два гола за "Бърнли", което предизвика още повече гнева на феновете.


Част от седящите на централната трибуна напуснаха местата си и опитаха да щурмуват ложите, където стояха двамата собственици, които бързо бяха изведени с охраната от стадиона.

След срещата много фенове на "Уест хем" получиха доживотни наказания да посещават мачове на тима.

Дневник