Волейболният шампион "Нефтохимик" уволни треньора си Найден Найденов, съобщи bgvolleyball.com. Според информацията решението е на играещия като либеро спортен директор Теодор Салпаров.

Националът заяви, че временно ще води отбора до назначаването на треньор. Според неофициална информация на "Дневник" още в началото на годината от бургаския клуб са потърсили Мартин Стоев, но той е отказал.

Раздялата с бившия селекционер Найденов идва след поражението с 0:3 от "Добруджа" в Суперлигата.

 "Както в повечето случаи, когато нещата не вървят, не може да се смени съставът, стига се до рокада на треньорско ниво. Нуждаем се от промяна. Загубихме от преките ни конкуренти в първенството, имаме пет загуби от водещите отбори, записахме второ поражение от "Добруджа" преди дни. Не успяхме да спечелим купата. В сравнение с миналата година с този бюджет, с който разполагаме, нещата не вървят и затова се стигна до тази ситуация", каза Салпаров.

"Нефтохимик" не успя да пробие в Шампионската лига, каквито цели имаше, като беше отстранен от сръбския "Войводина" в квалификациите.

В първенството съставът има колебания, а в турнира за купата не успя да защити отличието си след загуба от "Хебър" във финала.

Дневник