На 26 януари, събота, за среща с автограф и представяне на романите си „Глиненият цар” и „Екстрийм – една рокаджийска история” в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” гостуват Добромир Байчев и Иван Стоилов.

Дебютният роман на Добромир Байчев „Глиненият цар”, разказващ за лагера Белене в началото на 50-те години на миналия век, е носител на Голямата награда в юбилейното десето издание на литературния конкурс „Развитие” 2018 г.

Творбата е единодушно отличена от журито на конкурса – проф. Ивайло Знеполски, доц. Бойко Пенчев и Георги Господинов, сред участвалите общо 45 ръкописа.

На същия конкурс дебютният роман на Иван Стоилов „Екстрийм – една рокаджийска история с автобус”, роден от страстта на автора към рокмузиката, свободата на духа и дългите пътища и разказващ за свободата в средата на 90-те години на миналия век, е отличен със специалната награда.

Добромир Байчев е завършил кинорежисура в Нов български университет. Сценарист е на редица телевизионни предавания и сериали, както и на игралния филм „Киприянови молитви”.

Иван Стоилов е юрист по образование – завършил е право в Софийски университет „Св. Климент Охридски”. Работил е като журналист и следовател. Понастоящем правораздава като съдия. Освен на романа „Екстрийм – една рокаджийска история”, е автор и на множество разкази и публикации в сайта „Бомберанг”.

Срещата с Добромир Байчев и Иван Стоилов ще се състои във фоайе – II етаж на библиотеката, от 15.00 ч.

ШУМ.БГ